image description

Wat bieden we

Het doel van TerraStart is werk! We zoeken samen met jou naar een passende werkplek. Dit doen we door een goede mix van opleiding, begeleiding en bemiddeling.

Opleiding
Als je in een traject van TerraStart stapt kies je voor opleiding, begeleiding en bemiddeling. Je start met de opleiding; die volg je één dag in de week. Dit betekent niet dat je in de schoolbanken zit. Je volgt lessen op mooie locaties zoals Wildlands, een boerderij, een golfbaan, enz . Afhankelijk van je woonplaats en je opleidingsvoorkeur bekijken we welke leslocatie voor jou passend is. We werken en leren met een groep van ongeveer tien mensen. Van jong tot oud, leeftijd en diploma’s zijn voor ons niet belangrijk. De opdrachten tijdens de opleiding maak je gewoon op papier en jouw examen mag mondeling. Wij geven scholing aan mensen die graag willen werken in Groen, Bloem, Agrarisch of Teelt.

Bij ons heb je geen rekenen en taal. De opdrachten maak je gewoon op papier en jouw examen mag mondeling. Je leert veel en we kijken goed wat bij jou past en waar jij gelukkig van wordt. Is dit iets anders dan de rest? Geen probleem, de docenten en jobcoaches denken graag met je mee. Eerst laten we jou wennen aan de opleiding een dag per week, daarna ga je hierbij werken.

Begeleiding
Zodra we een goed beeld hebben van wat bij jou past gaan we samen op zoek naar een baan. We zoeken werkplekken waar je langere tijd kunt werken, het liefst bij jou in de buurt. Meestal werk je eerst een tijdje op proef of loop je korte tijd stage om te bekijken of het een goede match is. Daarna helpen wij jou en de werkgever met de start in een baan.

De werkplek zoek je samen met je jobcoach. Jouw jobcoach helpt jou met het bellen van het bedrijf, een cv of profiel maken en je gaat samen op sollicitatiegesprek. Ook komen we daarna nog vaak langs op je werk om te kijken hoe het gaat. De jobcoach begeleidt jou dus zo goed mogelijk. Er is vaak contact met jou, maar ook met werkgevers, ouders/verzorgers en bijvoorbeeld zorginstanties. De jobcoach is op de lesdag aanwezig en bezoekt je ook thuis als het nodig is.

Bemiddeling
TerraStart zoekt samen met jou naar een passende werkplek. We kennen heel veel verschillende werkgevers in het noorden van het land. Daarnaast hebben we veel contact met het UWV, gemeenten en zorginstanties. Daardoor kunnen we jou goed helpen aan een passende werkplek. Als we denken dat we voor jou een werkplek hebben die past, gaat de jobcoach er eerst naartoe om te kijken of er een ‘match’ te maken is. Als dat zo is, ga je solliciteren. Hier word je dus ook weer in begeleid. Als er een klik is, kan je starten. Dit alles noemen we bemiddelen. De jobcoach is actief betrokken bij het hele traject, dus je hebt de hele tijd met een persoon te maken. Handig en duidelijk!

UserUploads/Terra Start Groenvoorziening-03.jpg

Video