image description

Over TerraStart

Het doel van TerraStart is werk! TerraStart biedt, door een unieke mix van opleiding, begeleiding en bemiddeling, kwetsbare mensen een passende baan op de reguliere arbeidsmarkt. TerraStart bestaat alweer 10 jaar en heeft in die tijd veel kunnen betekenen!

Een TerraStart-traject biedt deelnemers de mogelijkheid om een vak te leren op een praktijklocatie. De trajecten zijn op verschillende locaties in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Samen met een vakdocent, coach en ondernemer ontwikkelt TerraStart een deelnemer tot een werknemer binnen de agrarische of groene sector.

Onderdeel van Terra
TerraStart is een onderdeel van Terra. Terra is een opleidingscentrum dat vmbo-groen, het Groene Lyceum, mbo en volwassenenonderwijs (TerraNext) aanbiedt in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Onze opleidingen hebben een ‘groen karakter’, wat inhoudt dat de opleidingen te maken hebben met groen, voeding, dier, natuur & milieu.

Terra heeft 12 vestigingen. Mbo-opleidingen kun je volgen in Emmen, Groningen en Meppel. Voor vmbo-groen kun je terecht in Assen, Eelde, Emmen, Meppel, Oldekerk, Winsum en Wolvega. Het Groene Lyceum wordt aangeboden in Assen, Eelde, Emmen, Meppel, Winsum en Wolvega. Het volwassenenonderwijs (TerraNext) wordt verzorgd op één van onze locaties of bij een bedrijf of instelling ‘in company’.