image description

ACTUEEL TerraStart en UMCG; een goede match!

Gepubliceerd op 28 oktober 2019

“Samen met de jobcoaches van TerraStart zorgen we ervoor dat de deelnemers hier een traject kunnen doorlopen en wellicht langer kunnen werken”, vertelt Wouter van Dam, coördinerend medewerker Groen & Terrein van het UMCG.

TerraStart heeft al meerdere jaren een samenwerking met het UMCG. “Voor de deelnemers is het geen vanzelfsprekendheid om zelfstandig te werken. Daar hebben ze hulp bij nodig. Daarom is een jobcoach erg belangrijk. Er is veel behoefte aan structuur, duidelijkheid en een heldere communicatie. Het is mijn taak om, samen met de jobcoaches, de deelnemers zo goed mogelijk te begeleiden. Als dat succesvol verloopt, is de voldoening groot”, legt Van Dam uit.

 Afwisselend

Bij het UMCG zorgen de deelnemers van TerraStart ervoor dat, naast het groenonderhoud in en buiten het gebouw, het terrein schoon is, de bestrating goed is, de verkeersborden netjes en schoon zijn, enz. “Het werken hier is heel afwisselend, mede omdat het ook om een groot terrein gaat. Dat is mooi voor de deelnemers van de TerraStart trajecten. Het gaat vaak om mensen die veel hebben meegemaakt. Thuiszitten is voor hen geen optie, dan kom je in een negatieve cirkel terecht. Daarom is een werkplek ontzettend belangrijk. Samen met TerraStart proberen we dat hier te creëren.”

Betrokken

De rol van de jobcoach is, zoals eerder genoemd, van cruciaal belang om het traject succesvol te laten verlopen. “De jobcoaches van TerraStart tonen zich zeer betrokken bij de deelnemers. Ze zijn erg enthousiast, denken ook goed vooruit. Dat helpt de deelnemers en de betrokken werklocatie. Van mij krijgen ze een hoog cijfer. Op deze manier lukt het vaak om het traject succesvol af te ronden voor de deelnemers. Zoals bijvoorbeeld voor Bryan. Hij heeft na het TerraStart traject een vast contract bij ons gekregen ”, aldus Van Dam.