image description

ACTUEEL Nieuw: De weg naar passend onderwijs via een voorschakeltraject

Gepubliceerd op 10 juni 2021

TerraStart biedt in samenwerking met Afeer en de Heemtuin in Muntendam een nieuw voorschakeltraject aan. Dit traject is op maat gemaakt voor ambitieuze medewerkers van Afeer die zich verder willen scholen en ontwikkelen in de groene sector. Binnen het voorschakeltraject gaat de deelnemer samen met de docent en de coach van TerraStart aan de slag om te ontdekken welk onderwijs het beste passend is bij zijn/haar wensen, ambities en mogelijkheden. Zo wordt er doorstroom gecreëerd naar verschillende groene opleidingen zoals TerraStart vakonderwijs (VHG assistent hovenier), Entree of niveau 2 van het mbo.

Maatwerk
Ieder mens is uniek, leert anders en heeft verschillende leercapaciteiten. Bij TerraStart kijken we naar de medewerkers van Afeer als individuen, zodat zij terecht komen in het onderwijs dat het beste bij hen past. We bieden daarvoor een voorschakeltraject aan in de Heemtuin Muntendam. Tijdens dit elf weken durende traject krijgen deelnemers 1 dag per week groen onderwijs, zowel theoretisch als praktisch. De nadruk ligt hierbij op het ontwikkelen van praktische vaardigheden, zoals maaien, snoeien, gebruik van gereedschappen en plantenkennis. Aanvullend volgen deelnemers algemeen vormende vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. 

Onderwijs passend bij wensen en mogelijkheden
Het onderwijs wordt verzorgd door een bevoegd vakdocent van TerraStart. Daarnaast is er een ontwikkelcoach bij betrokken. De ontwikkelcoach heeft oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, monitort hun voortgang en voert individuele gesprekken over wensen, kansen, motivatie en mogelijkheden. Zo kan aan het eind van het traject in gezamenlijkheid gekeken worden welk onderwijs het beste passend is voor de deelnemer. Met een goede groene toekomst in het verschiet