image description

ACTUEEL Geslaagd! Vakdiploma's assistent hovenier VHG uitgereikt in Noordenveld

Gepubliceerd op 11 juli 2023

In Veenhuizen werden op 1 maart j.l. de eerste vakdiploma’s voor de opleiding assistent hovenier uitgereikt. Deze opleiding is een samenwerking tussen TerraStart, het Agrarisch Opleidingscentrum Terra, het agrarisch bedrijf De Eerste Wijk in Veenhuizen en de gemeenten Noordenveld, Assen en Ooststellingewerf. Burgemeester Klaas Smid sprak de deelnemers bemoedigend toe: "Jullie hebben veel bijgeleerd en dat verdient erkenning en lof."

Een mijlpaal
De deelnemers bestaan uit mensen die al aan het werk waren bij de Eerste Wijk of bij de afdeling beheer van de gemeente, maar nog niet in het bezit zijn van een diploma. Naast hun werk gingen zij één dag in de week naar school (soms op een vrije dag). Motivatie voor het groene vak is een essentieel kenmerk van deelnemers. De uitreiking van het vakdiploma markeert een mijlpaal in hun professionele ontwikkeling.

Steeds meer vraag naar hoveniers
Ondernemers in de groene sector hebben een groeiende behoefte aan goed geschoolde en bekwame medewerkers. De vraag overstijgt momenteel het aanbod. TerraStart speelt hierop in door passende opleidingen met bemiddeling aan te bieden. Deelnemers worden geplaatst bij werkgevers in het netwerk van TerraStart, waar de nood aan personeel hoog is. Succesvolle samenwerkingen zijn al tot stand gekomen met diverse gemeenten in Groningen, Friesland en Drenthe.

Bron: Ditisroden.nl