image description

ACTUEEL ​Eerste diplomering Gecertificeerd Melken!

Gepubliceerd op 28 oktober 2019

“We zijn de opleiding gestart met vier enthousiaste cursisten, zij hebben hun diploma ontvangen. De cursus en uitreiking was bij Veehouderij Veening in Noordwolde", vertelt Rob Schipper van TerraStart. "We zijn er trots op dat TerraStart deze opleiding in samenwerking met Terra MBO Groningen Veehouderij, het UWV, DTC (Dairy Trainingscentre), Veening en ​Abiant aan heeft kunnen bieden. De samenwerking was super en we geven er graag een vervolg aan."

De opleiding Gecertificeerd Melken is een mooie mix van technische kennis over melksystemen en praktische kennis over melken en alles wat daar bij komt kijken. “Het melken van koeien wordt interessanter als je de context goed kent. Tegenwoordig is koeien melken een modern beroep; er wordt steeds meer van een goede melker gevraagd. Het vak 'melker' is een veelomvattende functie geworden waarbij de melker over competities moet beschikken zoals technische kennis/inzicht, kwaliteitscontrole, het oppikken van koe signalen, interventies plegen om de kwaliteit te waarborgen, toezien op de hygiëne, kennis hebben van de melkveehouderij sector en kennis van wet – en regelgeving. Aangezien de vraag naar goede melkers groter is dan het aanbod is deze opleiding een prima middel om daar een antwoord op creëren", legt Schipper uit. 

Met goed gevolg

De eerste lichting cursisten heeft dus inmiddels het diploma gehaald. “De cursisten hebben met goed gevolg de opleiding afgerond en kunnen aan de slag als gecertificeerd melker. We hopen in januari 2020 te starten met een nieuwe cursus Gertificeerd Melken", aldus Schipper. Mensen die ook als gecertificeerd melker aan de slag willen, een carrièreswitch maken of kennis willen verbreden en updaten, kunnen contact opnemen met Rob Schipper, accountmanager TerraStart, 06-23963869.