image description

ACTUEEL 21 maart Open Dag Boerenhulp

Gepubliceerd op 17 maart 2022

Graag nodigen wij je uit op onze open dag, voor de opleiding Boerenhulp, op 21 maart 2022! De open dag wordt gehouden op een unieke locatie, boerderij Simons in Westerlee (hoofdweg 2, Westerlee). Je bent welkom van 13.00 tot 15.30. Tijdens de open dag nemen we je mee in de agrarische wereld. Je hebt de gelegenheid om rond te kijken en alle vragen te stellen die je hebt. 

Graag zien wij jou op 21 maart! 

Praktische vakopleiding Boerenhulp
Tijdens de opleiding ligt de focus op de praktijk. Je leert een echt vak: het verzorgen van dieren, boerderijverzorging, het gebruiken en onderhouden van gereedschap en eventueel het werken met landbouwmachines. Daarnaast is er tijdens de opleiding aandacht voor werknemersvaardigheden zoals samenwerken, communicatie en veilig werken. 

De opleiding duurt één jaar, 1 dag per week les. De lessen worden gegeven op de boerderij in Westerlee. Na afronding ontvang je een erkend certificaat. Ook kun je het certificaat Melken en Bosmaaien behalen.

Begeleiding
Tijdens de opleiding word je begeleid door een jobcoach. Deze jobcoach is vast aanspreekpunt voor jou als deelnemer, de opdrachtgever, de werkgever, ouders/verzorgers en zorginstanties. Deze ondersteuning is op maat. 

Bemiddeling
De jobcoach gaat tijdens de opleiding samen met jou op zoek naar een passende werkplek, waarbij gelet wordt op jouw kwaliteiten, mogelijkheden en wensen. Wij zoeken naar een realistische werkplek. TerraStart heeft een uitstekend inzicht in de arbeidsmarkt in het noorden van Nederland en heeft een breed netwerk met “agrarische werkgevers”.