Albertine Wilczek

Mooi als deelnemers juiste stappen gaan zetten!

"Ik werk drie dagen per week als jobcoach bij TerraStart. Naast het werken met mensen vind ik de variatie in mijn werk heel fijn en uitdagend. Ik ben als jobcoach verbonden aan het TerraStart BLOEM traject in Eelde. De deelnemers krijgen om de week een dag les van onze bloemdocente waarin vak- en werknemersvaardigheden behandeld worden. Naast het onderwijs bied ik als jobcoach van TerraStart coaching en begeleiding naar werk in de bloemsector. 

Daarnaast heeft TerraStart vanuit MBO Terra dit schooljaar de opdracht gekregen om Voortijdige Schoolverlaters (VSV) te voorkomen. Dit houdt in dat ik als jobcoach vanuit TerraStart onze MBO studenten na het behalen van hun Entreediploma begeleid naar een duurzame werkplek. Ik kan ook iets betekenen als het op de BPV plek niet helemaal goed gaat. Studenten coachen in het vinden en behouden van een BPV/werkplek kan ook helpen in het verminderen van de VSV aantallen binnen het MBO. Vanuit deze opdracht ben ik samen met mijn collega Wiep op alle Terra MBO vestigingen in gesprek met studenten die zonder startkwalificatie dreigen uit te vallen. Een enorm uitdagende klus waarin veel maatwerk wordt geleverd. 

Als jobcoach heb ik ook een aantal losse individuele coaching klanten zoals het coachen van een 26 jarige jongeman met een groen niveau 3 diploma op zak die vanuit het UWV weer werkfit gemaakt dient te worden. Hij is sinds mei werkzaam in het groenterreinonderhoud bij een vakantiepark en bouwt hierdoor weer arbeidsritme en conditie op. Nog een voorbeeld: coaching van een jongen (17 jaar) die uit een voorgaand TerraStart traject aan het werk is bij een veehouderij en in september is gestart met een BBL opleiding Veehouderij bij de collega's in Emmen. Ik ben tevreden over mijn werk als ik zie dat deelnemers de juiste stappen (kunnen) zetten om verder te groeien, ook in hun vak!"