Erwin Bebingh

"Ik leerde veel nieuwe vaardigheden en kwam erachter wat ik leuk vond om te doen."

Met extra begeleiding een weg vinden
Erwin was 16 jaar oud toen hij tien jaar geleden meedeed aan het allereerste TerraStart-traject ooit. Op de school waarop hij toen zat, liep hij vast. Er was daar geen ruimte voor iemand die dingen graag op zijn eigen manier doet en wat extra begeleiding nodig heeft om zijn weg te vinden. 

Bij TerraStart was deze ruimte er wel. Met het TerraStart-traject Agrarisch Assistent kon Erwin gelijk aan de slag. Niet eerst met de neus in de boeken, maar vanaf dag één de handen uit de mouwen steken op een boerderij. Geen vaststaande lesplannen, maar van alles uitproberen en kijken wat het beste past. 

Stap voor stap verder ontwikkelen
Voor Erwin werd het TerraStart-traject een keerpunt. “Ik leerde veel nieuwe vaardigheden en kwam erachter wat ik leuk vond om te doen. Op school had ik nergens zin in, maar hier op de boerderij juist wel. Het klikte goed met Sytze en hij gaf me de kans om veel verschillende dingen te leren in mijn eigen tempo.” 

Na het traject kreeg Erwin de smaak te pakken. Hij heeft nog een mbo-opleiding op niveau 1 gevolgd en daarna ook nog een niveau 2 opleiding. Tegenwoordig heeft hij zijn zaakjes goed op orde. Met een koophuis in Peize waar hij samen met zijn vriendin woont, een paar koeien bij huis, twee auto’s voor de deur en werkzaam als zzp’er.